Hot Best Seller

Regn och åska

Availability: Ready to download

Regn och åska, Håkan Lindquists nya ungdomsroman, är en kärlekshistoria mellan två snart 17-åriga killar, Rein och Oscar. Den skildrar den där fantastiska men också skrämmande känslan av att plötsligt bli upp-över-öronen förälskad, och av att börja utforska sexualiteten och sensualiteten. Rein och Oscar möts i Tallinn av en slump, en slump som leder till en efterlängtad fö Regn och åska, Håkan Lindquists nya ungdomsroman, är en kärlekshistoria mellan två snart 17-åriga killar, Rein och Oscar. Den skildrar den där fantastiska men också skrämmande känslan av att plötsligt bli upp-över-öronen förälskad, och av att börja utforska sexualiteten och sensualiteten. Rein och Oscar möts i Tallinn av en slump, en slump som leder till en efterlängtad förändring i bådas liv. Ett möte som förflyttar Oscar från barndomen till något slags nästan-vuxet-landskap. Regn och åska är en vacker och eftertänksam roman om att få vara med den man vill vara, och att få vara den man vill vara.


Compare

Regn och åska, Håkan Lindquists nya ungdomsroman, är en kärlekshistoria mellan två snart 17-åriga killar, Rein och Oscar. Den skildrar den där fantastiska men också skrämmande känslan av att plötsligt bli upp-över-öronen förälskad, och av att börja utforska sexualiteten och sensualiteten. Rein och Oscar möts i Tallinn av en slump, en slump som leder till en efterlängtad fö Regn och åska, Håkan Lindquists nya ungdomsroman, är en kärlekshistoria mellan två snart 17-åriga killar, Rein och Oscar. Den skildrar den där fantastiska men också skrämmande känslan av att plötsligt bli upp-över-öronen förälskad, och av att börja utforska sexualiteten och sensualiteten. Rein och Oscar möts i Tallinn av en slump, en slump som leder till en efterlängtad förändring i bådas liv. Ett möte som förflyttar Oscar från barndomen till något slags nästan-vuxet-landskap. Regn och åska är en vacker och eftertänksam roman om att få vara med den man vill vara, och att få vara den man vill vara.

30 review for Regn och åska

 1. 5 out of 5

  Felicia

  Hmm... ja ni, hur ska jag beskriva mina tankar om den här boken? Jag uppskattar att det är en bok som beskriver samkönad kärlek utan att lägga fokus på att det är just samkönad kärlek, utan snarare på kärleken i sig. Det är väl ungefär det positiva jag har att säga. I övrigt tyckte jag att den var ganska platt. Vad är egentligen handlingen? Den börjar oerhört abrupt och slutar likaså. Dialogerna och Oskars tankar i allmänhet kändes väldigt orealistiska. Han berättar om i princip allt han tänker Hmm... ja ni, hur ska jag beskriva mina tankar om den här boken? Jag uppskattar att det är en bok som beskriver samkönad kärlek utan att lägga fokus på att det är just samkönad kärlek, utan snarare på kärleken i sig. Det är väl ungefär det positiva jag har att säga. I övrigt tyckte jag att den var ganska platt. Vad är egentligen handlingen? Den börjar oerhört abrupt och slutar likaså. Dialogerna och Oskars tankar i allmänhet kändes väldigt orealistiska. Han berättar om i princip allt han tänker och känner för i princip alla (förutom sin pappa). Ungdomar pratar inte som de gör i den här boken! Nä, den här boken var inte min kopp te.

 2. 5 out of 5

  Evelina Liliequist

  Tacksamt med en ungdomsroman där homosexualitet inte skildras som ett problem. Istället får kärlekshistorien ta plats. Det hade värmt mitt hjärta att läsa denna för 20 år sen. Något fånigt skriven emellanåt men det är ju en ungdomsroman så berättelse därefter tänker jag.

 3. 4 out of 5

  Maja

  Denna boken kan nog tänkas vara flertalet kassa svensklärares våta dröm. Fylld av konflikter men även accepterande av unga pojkars sexualitet och karaktärerna själva analyserar och konfronterar varenda lilla sak, så i det fallet är det enkelt för eventuella elever att analysera den. Karaktärerna pratar allihop likadant, hade det inte varit för att det stod vem som sa vad så hade man kunnat tro att hela boken var en enda lång monolog. Dessutom pratar karaktärerna orealistiskt, speciellt med tanke Denna boken kan nog tänkas vara flertalet kassa svensklärares våta dröm. Fylld av konflikter men även accepterande av unga pojkars sexualitet och karaktärerna själva analyserar och konfronterar varenda lilla sak, så i det fallet är det enkelt för eventuella elever att analysera den. Karaktärerna pratar allihop likadant, hade det inte varit för att det stod vem som sa vad så hade man kunnat tro att hela boken var en enda lång monolog. Dessutom pratar karaktärerna orealistiskt, speciellt med tanke på att de som pratar mest är tonåringar. Dessutom är alla karaktärerna helt öppna och kan spy ur sig sina tankar och känslor till höger och vänster, vilket jag, som tonåring, kan bekräfta är inte normen. Språket är överdrivet och platt. "Långt borta hörde jag en hund skälla, dovt och avlägset som i en dröm eller en rysk film" är ett exempel på en mening som jag tycker inte funkar. Visst, den kan säkerligen uppfattas poetisk etcetc, men boken är skriven ur en tonårig, svensk pojkes perspektiv, och eftersom han inte uttrycker något särskilt stort intresse för rysk film, så är jag tveksam att han sett många, så länge hans tv-antenn inte är riktad mot något intressant håll och får in ryska film-kanaler. Och varför ska ljudet av avlägset skällande just förknippas med Ryssland? Nej, jag är inte övertygad. Annars då det kommer till språket; Jag säger inte att alla författare som låter läsaren läsa mellan raderna och tänka själv är bra, eller vice versa, men i just denna boken blev allt så innerligt förklarat att man trodde att den riktade sig till ett barn (vilket med tanke på hur många gånger ordet 'kuk' var med, den troligen inte är). Den enda positiva kommentaren om denna boken jag har är yay, Estland. En känner väl alltid lite patriotisk stolthet inför sitt fäderneland, och det är ju inte ofta som Estland nämns känner jag. Har mött flertalet människor under mina 17 år här på jorden som inte ens vetat om att Estland är ett land. Fick lite samma känsla som då John Green petar in Sverige och svensk rap i hans bok The Fault in Our Stars. Och jag menar, yay tonåringar som upptäcker sin sexualitet och normalisering av homosexualitet etcetc, men kan man inte göra det med välskrivna och faktiskt bra och realistiska böcker?

 4. 4 out of 5

  Amethystina

  I have surprisingly little to say about this book, simply for how short it was and how little actually happened. I like it — I won't say no to a cute love story between two seventeen-year-old boys — but that's also all there is. The number of conflicts (both between the boys and the world as a whole) were few and what little plot there was ended up falling quite flat. The language was poetic and very detailed — a little too detailed most of the time, to be honest — but I could get used to that. I I have surprisingly little to say about this book, simply for how short it was and how little actually happened. I like it — I won't say no to a cute love story between two seventeen-year-old boys — but that's also all there is. The number of conflicts (both between the boys and the world as a whole) were few and what little plot there was ended up falling quite flat. The language was poetic and very detailed — a little too detailed most of the time, to be honest — but I could get used to that. If nothing else, it showed the emotional high you often feel while in love. Though I have to say that I have a hard time believing that two seventeen-year-old boys would be as interested in poetry, philosophy, and how beautiful the world is as these two boys were, but that might just be me being predjudiced. Or maybe it's because all the seventeen-year-olds I knew were more interested in cars and snow mobiles than literature (and that applies to both girls and boys). To summarise: this book was cute and easy to read but I won't remember a whole lot from it since very little actually happened. I liked it but it was also strangely forgettable.

 5. 5 out of 5

  Enya

  3.5 poäng Jag tyckte inte som många andra att berättelsen var för poetisk och innehåller såna orealistiska samtal. Jag faktisk pratar sådär ganska ofta och jag är bara typ ett år äldre än karaktärerna. I alla falls tyckte jag egentligen om boken, det var ganska gullig och insiktsrik. Ingenting särskilt utstickande, men ganska fin ändå. Och första gången jag har läst en svensk bok. Jag är nöjd :)

 6. 4 out of 5

  sofia

  fin historia men författarens sätt att skriva på gör den lite löjlig och klyschig emellanåt. tycker bra om historien men kanske mindre om språket, även fast det beskrivs mycket fina och nödvändiga saker. "vi är omgivna av färger. vi är färger. och vi målar våra liv och vår kärlek så att världen blir mer färgrik"; "man växer av erfarenheter [...], inte av dagar och år"; "händer som får mig att längta efter att bli berörd och att beröra"

 7. 5 out of 5

  Sara Dalengren

  En romantisk berättelse om den första kärleken. Rekommenderas inte för den som tycker att för mycket romantik, längtan, trånande och kärlekstörstan är jobbigt att läsa om. Eftersom jag inte har något emot dessa känslostormar tyckte jag att boken var en riktigt vacker berättelse och stundtals lite poetisk. Jag kan gott tänka mig att läsa något mer av författaren i framtiden.

 8. 5 out of 5

  Ellen

  Mycket fin historia, och viktigt ämne. Dock var språket väldigt poetiskt, vilket blev rätt irriterande i slutändan. Det är underbart med lite flummiga meningar ibland, men att fylla en hel bok med dem? Nej tack. Ingen pratar på det sättet i verkligheten.

 9. 4 out of 5

  Tova Karlsson

  Helt okej bok, fin story, men språket är för poetiskt för min del. Och hur dom pratar, så jävla poetiskt, helt okej om en person pratar så men nu gjorde alla det. Enda personen jag gillar i boken var katten. Haha...

 10. 5 out of 5

  Karin

  Den är enkel men fantastisk, en kärlekshistoria, ett liv som berör. Fina känslor och glada känslor letar sig in i mig under och efter läsning. Har redan läst om den flera gånger. Jag kan dock läsa den tusen gånger till.

 11. 4 out of 5

  ida

  Själva historien var fin och väldigt gullig. Dock var det språket som fick boken att inte vara så bra i slutändan. Det var alldeles för poetiskt för att det skulle vara realistikst enligt min mening.

 12. 5 out of 5

  Tessy

 13. 5 out of 5

  Marika

 14. 4 out of 5

  Merkurius

 15. 5 out of 5

  Alma Kilander

 16. 5 out of 5

  Metta Karlsson

 17. 4 out of 5

  Eleonor Dahlman

 18. 4 out of 5

  Ingela

 19. 5 out of 5

  Eva

 20. 5 out of 5

  Johanna Vestberg

 21. 5 out of 5

 22. 4 out of 5

  Lott

 23. 5 out of 5

  Ida Lodin

 24. 4 out of 5

  B-)

 25. 4 out of 5

  Amanda

 26. 4 out of 5

  Simon

 27. 5 out of 5

  Alice

 28. 4 out of 5

  Emma

 29. 5 out of 5

  Alice

 30. 5 out of 5

  Moa

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...
We use cookies to give you the best online experience. By using our website you agree to our use of cookies in accordance with our cookie policy.