Hot Best Seller

Czentes Omega (Intergalaktiska akademin #1)

Availability: Ready to download

Är du beredd att offra din sista chans för att rädda någon annan? På Intergalaktiska akademin för elever med särskild problematik får unga tjuvar, mordbrännare och bedragare möjlighet att komma tillbaka till samhället. För att klara sig måste de visa att de har lämnat sitt gamla liv. Men när fem elever upptäcker ett hot på akademin tvingas de in i en kamp där de inte kan Är du beredd att offra din sista chans för att rädda någon annan? På Intergalaktiska akademin för elever med särskild problematik får unga tjuvar, mordbrännare och bedragare möjlighet att komma tillbaka till samhället. För att klara sig måste de visa att de har lämnat sitt gamla liv. Men när fem elever upptäcker ett hot på akademin tvingas de in i en kamp där de inte kan lita på någon. Deras enda alternativ är att använda kunskaper som de har gjort allt för att glömma. Czentes Omega är första delen i serien om Intergalaktiska akademin.


Compare

Är du beredd att offra din sista chans för att rädda någon annan? På Intergalaktiska akademin för elever med särskild problematik får unga tjuvar, mordbrännare och bedragare möjlighet att komma tillbaka till samhället. För att klara sig måste de visa att de har lämnat sitt gamla liv. Men när fem elever upptäcker ett hot på akademin tvingas de in i en kamp där de inte kan Är du beredd att offra din sista chans för att rädda någon annan? På Intergalaktiska akademin för elever med särskild problematik får unga tjuvar, mordbrännare och bedragare möjlighet att komma tillbaka till samhället. För att klara sig måste de visa att de har lämnat sitt gamla liv. Men när fem elever upptäcker ett hot på akademin tvingas de in i en kamp där de inte kan lita på någon. Deras enda alternativ är att använda kunskaper som de har gjort allt för att glömma. Czentes Omega är första delen i serien om Intergalaktiska akademin.

30 review for Czentes Omega (Intergalaktiska akademin #1)

 1. 4 out of 5

  Bokhuset

  Jag ger upp. Det är bara inse att Anna Jakobsson Lund är en sjuhelsikes bra författare som jag gillar, så jag ger upp försöken att analysera böckerna i jakt på brister och fel. Vill du ha en bra dystopi läser du trilogin om Systemet, vill du ha underbar fantasy läser du Equilibrium och vill du ha en fantastisk rymdopera så läser du Czentes Omega. Så enkelt är det uppenbarligen. Intergalaktiska akademin. Bara det får magen att pirra av förväntan, för jag är extra svag för just internatskolor. Jag ger upp. Det är bara inse att Anna Jakobsson Lund är en sjuhelsikes bra författare som jag gillar, så jag ger upp försöken att analysera böckerna i jakt på brister och fel. Vill du ha en bra dystopi läser du trilogin om Systemet, vill du ha underbar fantasy läser du Equilibrium och vill du ha en fantastisk rymdopera så läser du Czentes Omega. Så enkelt är det uppenbarligen. Intergalaktiska akademin. Bara det får magen att pirra av förväntan, för jag är extra svag för just internatskolor. Framförallt internatskolor i rymden. Lägg till intressanta karaktärer där varenda en av dem har en spännande bakgrundshistoria och placera allt på en okänd planet så har du mig som i en liten ask. De som fångar mig mest är bland annat Leoniode och Bellix, även om alla karaktärer får ta sin plats. Hur Leonide, som är född och uppvuxen på en rymdstation, reagerar när hon har öppen himmel över sig för första gången. Hur Bellix så desperat försöker passa in och vara lojal trots den enorma hemlighet hon bär på. Ändå är det Mika jag minns bäst. En systemperson som inte är skapad i syfte att ha egen vilja, egna tankar eller egna känslor, men som ändå på något sätt vill mest av dem alla. Precis som i Equilibrium ligger fokus på vänskap, inkluderande och normbrytande. Vid det här laget står det helt klart att Anna Jakobsson Lund är en av de mest nyskapande författarna vi har inom fantastiken och hon gör det så bra. Hon använder fantastiken så som jag tycker alla borde använda den. Till att verkligen skapa något eget. Sedan har vi ju omslaget. Snyggaste boken i år, helt klart. Det går ju tyvärr inte att se på bilder, men omslaget är helt fantastiskt med olika texturer och glittrande silverrelief. Fullständigt älskar det! Ni måste gå in i en bokhandel och titta, känna och lukta på boken. Sedan köper ni den. Hela recensionen finns här https://bokhuset.ax/2018/11/06/czente...

 2. 5 out of 5

  Camilla Linde

  Det finns inte mycket science fiction på svenska, framför allt inte skriven av svenska författare. Därför är det som julafton och födelsedag på samma gång när en sådan här pärla kommer flygande! Den har liksom allt. Otroligt världsbygge som lyckas balansera på den tunna tråden mellan att ge för mycket och för lite information. Jag skulle lätt kunnat läsa en egen bok bara om de historiska händelser som antyds (hoppas hoppas!). Karaktärerna är underbara och jag älskar dynamiken mellan dem. Att det Det finns inte mycket science fiction på svenska, framför allt inte skriven av svenska författare. Därför är det som julafton och födelsedag på samma gång när en sådan här pärla kommer flygande! Den har liksom allt. Otroligt världsbygge som lyckas balansera på den tunna tråden mellan att ge för mycket och för lite information. Jag skulle lätt kunnat läsa en egen bok bara om de historiska händelser som antyds (hoppas hoppas!). Karaktärerna är underbara och jag älskar dynamiken mellan dem. Att det finns saker som skaver också, precis som "i verkligheten". Stundtals glömmer jag bort att jag befinner mig långt, långt borta, i ett påhittat solsystem. För det känns som att det skulle hända. Anna Jakobsson Lund har skapat en värld och en historia som jag TROR på. Och det är banne mig inte lätt. Jag har egentligen bara en fråga. Det som bränner och skaver efter att boken lästs ut. När kommer fortsättningen?

 3. 5 out of 5

  Jessica Landberg

  I början hade jag lite svårt med alla olika raser och hade gärna sett någon slags ordlista med en kort förklaring. Även alla hemvärldar, planeter och maskhålsstationer gjorde mig smått förvirrad. Kan tänka mig att världen blir mer begriplig med kommande böcker, men när jag väl lärt känna karaktärerna så störde det mig inte alls på samma sätt. Karaktärerna och deras relationer sinsemellan är det jag verkligen fastnade för i boken. Pi, Alysia (den enda människan vi får träffa), Maczek, Leonide, I början hade jag lite svårt med alla olika raser och hade gärna sett någon slags ordlista med en kort förklaring. Även alla hemvärldar, planeter och maskhålsstationer gjorde mig smått förvirrad. Kan tänka mig att världen blir mer begriplig med kommande böcker, men när jag väl lärt känna karaktärerna så störde det mig inte alls på samma sätt. Karaktärerna och deras relationer sinsemellan är det jag verkligen fastnade för i boken. Pi, Alysia (den enda människan vi får träffa), Maczek, Leonide, Bellix och Mika; de har alla sina egenheter och hemligheter. Jag trivs ypperligt i deras sällskap och ser fram emot att få spendera mer tid med dem så småningom!

 4. 4 out of 5

  Martin Bensch

  Drog ut på läsningen för jag njöt så helvetiskt av den här boken! Som vanligt skämmer Anna bort oss läsare med ett fascinerande världbyggande befolkat av karaktärer som inte är några mervas, utan som håller intresset uppe hela boken. Jag ser oerhört mycket fram mot resten av serien!

 5. 5 out of 5

  Nina

  En intergalaktisk akademi för unga, smarta brottslinga i en komplex futuristisk värld. Karaktärerna kunde inte vara mer varierad - här finns det folk med fjäll, päls, exoskeleton, ett sorts elektricitetssinn, ja, till och med systempersoner, alltså högutvecklade, självständiga roboter med egen personlighet. Ju, det finns människor också, men de är en diskriminerad minoritet - mycket uppfriskande! Här finns rika och fattiga, en huvudkaraktär i rullstol, LGBT personer mm Men Anna Jakobsson Lund är En intergalaktisk akademi för unga, smarta brottslinga i en komplex futuristisk värld. Karaktärerna kunde inte vara mer varierad - här finns det folk med fjäll, päls, exoskeleton, ett sorts elektricitetssinn, ja, till och med systempersoner, alltså högutvecklade, självständiga roboter med egen personlighet. Ju, det finns människor också, men de är en diskriminerad minoritet - mycket uppfriskande! Här finns rika och fattiga, en huvudkaraktär i rullstol, LGBT personer mm Men Anna Jakobsson Lund är inte bara bra på att uppfinna arter och plocka ihop en representativ, inklusiv hop av karaktärer. Nej, karaktärerna är komplexa, djupa och troliga. Alla elever har sin historia och en hel del hemligheter för varandra, oavsett om de är bästa kompisar eller inte, och det skapar konflikter när hemligheterna kommer fram. Boken har ett långsammare tempo i början som tillåt mig att lära känna karaktärerna och känna mig hemma i den här världen. Ju mer man läser, desto högre tempot blir och jag kunde knappast lägga bort boken mot slutet, så spännande blir den. Boken slutar inte med en cliffhanger, men det finns lösa trådar som jag antar blir upptagna i fortsättningen. Jag ser fram emot den!

 6. 5 out of 5

  Svxrt

  Bra uppbyggd berättelse. Snyggt flyt. Kanske lite långsam uppstart men det är del ett i en serie.

 7. 5 out of 5

  Malin V.

  Riktigt bra svensk scifi med sköna karaktärer, ett intressant världsbygge och en spännande story. Språket är enkelt men ändå levande, och handlingen förs framåt i behagligt tempo. Som läsare får jag stanna i scenerna precis lagom länge för att hinna tänka, känna och förstå. Läsaren får dessutom följa handlingen ur flera karaktärers perspektiv, vilket bara är positivt. Ser verkligen fram emot fortsättningen!

 8. 5 out of 5

  Sanna G. Ståhl (sannareads)

  Att göra samma sak och förvänta sig ett annat resultat, är inte det definitionen av galenskap? Czentes Omega av Anna Jakobsson Lund är den första boken jag läser av författaren, och wow, vilken bok! Jag är ett stort fan av dystopier men läser sällan ren sci-fi därför var Czentes Omega en stor överraskning då jag verkligen sveptes med i boken och berättelsen. Bellix, Maczek, Pi, Leonide, Alysia och Mika är ett härligt och komplicerat gäng som alla har gjort något som har tagit dem till den Att göra samma sak och förvänta sig ett annat resultat, är inte det definitionen av galenskap? Czentes Omega av Anna Jakobsson Lund är den första boken jag läser av författaren, och wow, vilken bok! Jag är ett stort fan av dystopier men läser sällan ren sci-fi därför var Czentes Omega en stor överraskning då jag verkligen sveptes med i boken och berättelsen. Bellix, Maczek, Pi, Leonide, Alysia och Mika är ett härligt och komplicerat gäng som alla har gjort något som har tagit dem till den Intergalaktiska akademin för elever med särskild problematik. Med hjälp av akademin är det meningen att de ska hitta sin väg tillbaka till samhället...Men när saker och ting inte är som de verkar på akademin blir det svårt för gänget att välja vad som är rätt och vad som är fel. Vem kan de lita på? Vem är vän och vem är fiende? Jag fastnade direkt för Jakobsson Lunds sätt att skriva på då det var väldigt detaljerat men samtidigt lättläst. Karaktärerna kändes verkliga då de alla hade sina tydliga backstories, samt personligheter, vilket gjorde det lätt att skilja dem åt och följa deras individuella historier. Mina favoritkaraktärer blev snabbt Leonide, Maczek och Bellix. Trion hade en speciell dynamik som gjorde det väldigt lätt för mig att tycka om dem, samtidigt som deras enskilda personligheter gjorde karaktärerna unika. Boken i sig är äventyrlig och det känns som något spännande händer i varje kapitel, vilket gör att sidorna flyger förbi (även fast Czentes Omega är hela 423 sidor lång!). Slutet gjorde mig en aningens frustrerad då jag vill läsa fortsättningen nu, eller tja, helst sekunden jag hade läst sista meningen i Czentes Omega . ⭐️ Czentes Omega av Anna Jakobsson Lund får av mig en stark 4/5! Tack till Anna Jakobsson Lund för det fina recensionsexemplaret och spännande äventyret.

 9. 5 out of 5

  Julia - Bookishlyfalling

  Fanatiskt stort tack till @annorlundaforlag för recensionsexemplaret av Czentes Omega! Det tog mig ett tag att läsa den och nu när jag läst klart den önskar jag att jag hade läst den tidigare! I Czentes Omega hamnar vi på Intergalaktiska akademin för elever med särskild problematik och där får vi följa flera speciella karaktärer men det finns några särskilt unika elever som vi introduceras till. Mika är definitivt min favorit i boken! Jag tycker verkligen om hur författaren byggt upp detta Fanatiskt stort tack till @annorlundaforlag för recensionsexemplaret av Czentes Omega! Det tog mig ett tag att läsa den och nu när jag läst klart den önskar jag att jag hade läst den tidigare! I Czentes Omega hamnar vi på Intergalaktiska akademin för elever med särskild problematik och där får vi följa flera speciella karaktärer men det finns några särskilt unika elever som vi introduceras till. Mika är definitivt min favorit i boken! Jag tycker verkligen om hur författaren byggt upp detta universum, hur de olika personligheterna verkligen är olika både i utseende och tänkande. Boken passar alla åldrar, jag tror att jag hade älskat denna boken när jag var 13 minst lika mycket som jag gör nu vid 21. Svensk science fiction när den är som bäst!

 10. 4 out of 5

  Jasmine

  Läs min recension här: https://bokugglor.blogspot.com/2019/0...

 11. 4 out of 5

  Jennifer

  Tack så mycket för recensionsex, Annorlunda Förlag! "Att omge sig med rätt personer kunde ge dig kraft att genomföra förändring" På den Intergalaktiska Akademin kommer personer som tidigare har gjort brott men är väldigt smarta inom ett eller flera områden till för att plugga och avtjäna sitt straff. I denna värld finns det många olika arter och jag tyckte att det var svårt genom boken att förstå hur dessa personer såg ut och vart de olika arterna kom ifrån - hade varit väldigt givande att få Tack så mycket för recensionsex, Annorlunda Förlag! "Att omge sig med rätt personer kunde ge dig kraft att genomföra förändring" På den Intergalaktiska Akademin kommer personer som tidigare har gjort brott men är väldigt smarta inom ett eller flera områden till för att plugga och avtjäna sitt straff. I denna värld finns det många olika arter och jag tyckte att det var svårt genom boken att förstå hur dessa personer såg ut och vart de olika arterna kom ifrån - hade varit väldigt givande att få någon form av sammanställning eller karta över världen de levde i. Men detta var ingenting som försvårade min förståelse för vilken karaktär som var vilken. Vi får följa sex stycken karaktärer från olika bakgrund. Jag tyckte väldigt mycket om att man inte visste vart dessa karaktärer kom från ifrån början - utan att de mer och mer utvecklades och du lärde känna dem. Jag skulle jämföra uppbyggnaden av karaktärer likt Leigh Bardugo's Six of Crows, där handlingen är väldigt karaktärsdriven i början och du verkligen lär känna karaktärerna för att sedan få följa med dem på ett äventyr. Författaren själv har tagit inspiration från The Long Way to a Small, Angry Planet, som jag tyvärr inte har hunnit läsa ännu. Handlingen tyckte jag var väldigt intressant. Det är fokus kring akademin där det ska hållas en tävling om en uppfinning. Tre av karaktärerna har sitt egna bidrag som de vill tävla med och man får följa dessa tre när de ska iväg och tävla. Men de märker snabbt att något inte riktigt står rätt till med tävlingen.. Jag tyckte jättemycket om denna bok. Jag gillar långsammare starter där du har chansen att lära känna karaktärerna och bilda din egna uppfattning om hur dem skulle göra i olika situationer. Det är sex fantastiskt utvecklade karaktärer som jag redan längtar att få lära känna bättre. Tyckte det var en bra första del i en serie om fem böcker - och det var roligt att författaren hade en handling för denna då jag ofta kan tycka att första böcker i långa serien inte har speciellt välutvecklad handling, utan mer enbart är en uppbyggnad av världen och dess personer. Gillar du böcker som långsamt bygger upp karaktärerna, världen och handlingen för att sedan explodera i slutet och lämna dig övergiven och önska att du hade mer och få veta mer, då är denna bok något för dig. Anna Jakobsson Lund, nu behöver jag nästa del i serien! ----------------------------- Thank you so much, Annorlunda Förlag, for a review copy of your amazing book. If you like books that slowly build up the characters, the world and the story to later explode in the end and leave you with a bunch of questions all alone and hoping for more, then this is a book for you. I would compare this book with Six of Crows because of the friend group, so I think - if you liked Six of Crows, you'll probably like Czentes Omega too. The author has got some inspiration from The Long Way to a Small and Angry Planet, but I have yet to read that book, but know I want to read it even more.

 12. 5 out of 5

  Bibliotekstanten

  Här om sistens funderade jag över det märkliga faktum att jag börjat läsa - och gillat - två olika böcker av Anna Jakobsson Lund, men kommit av mig och aldrig avslutat dem. Knäppt! Så när jag såg hennes nya, Czentes Omega, både lånade OCH läste jag ut den! Czentes Omega kallas för "rymdopera" och enligt Wikipedia betyder det: (engelska: space opera) eller rymdsåpa (av rymden + såpopera) är ett informellt namn på en typ av science fiction som består av dramatiska och ofta äventyrsberättelser i en Här om sistens funderade jag över det märkliga faktum att jag börjat läsa - och gillat - två olika böcker av Anna Jakobsson Lund, men kommit av mig och aldrig avslutat dem. Knäppt! Så när jag såg hennes nya, Czentes Omega, både lånade OCH läste jag ut den! Czentes Omega kallas för "rymdopera" och enligt Wikipedia betyder det: (engelska: space opera) eller rymdsåpa (av rymden + såpopera) är ett informellt namn på en typ av science fiction som består av dramatiska och ofta äventyrsberättelser i en mer eller mindre uppdiktad rymdmiljö. Kände att den benämningen var huvudet på spiken för den här boken. På Intergalaktiska akademin går det unga personer (varelser?) som är aningen på glid. Där träffas Pi, Lissa, Bellix, Maczek och Leoniode. De är av olika raser och har hamnat på akademin av olika anledningar. Via en studiegrupp har de blivit ihoptvingade, men över tid har vänskap uppstått. Boken inleds dramatiskt med att Lissa och Pi testflyger ett hemmabyggt plan, och störtar! De har velat testa sin uppfinning, ett slags bränsle, innan de ska delta med bränslet i en prestigefylld tävling. På sidan av gruppen finns Mika, en "systemperson" alltså en android (typ). Hon retar och triggar ständigt Maczek som med sitt heta humör förlora behärskningen på regelbunden basis. För att blidka Mika betalar Bellix henne, men inte med pengar utan med minnen. Farligt eftersom Bellix har mycket att dölja. Czentes Omega är den första delen i en serie och jag tycker det märks. Det här sägs exempelvis inte särskilt mycket om elevernas (kriminella) bakgrund. Elever som, i mina ögon, är de rena under av välartade pluggisar. Inte heller får vi någon klarhet i varför människorasen är så föraktad eller exakt hur den här rymdåldern fungerar. Jag tänker på övergripande saker som om vi sa se rasernas hemvärldar som dagens länder? All min undran är dock goda tecken, för det innebär så klart att jag är nyfiken och vill veta mer. Jakobsson Lund är väldigt bra på medryckande miljöer och karaktärsbeskrivningar vilket gör att många personer, olika arter, konspirationer, uppfinningar, kärleksintriger, knakande vänskapsband och allt annat som händer i Czentes Omega inte känns "för mycket" utan intressant. Jag ska definitivt läsa fortsättningen när den kommer!

 13. 4 out of 5

  Matilda

  Älskar. Riktigt härliga karaktärer som jag tyckte så mycket om att få lära känna (älskar Mika!). Och + för att boken inte var så action-heavy utan verkligen tog tiden att utforska karaktärerna och deras miljö - jag tycker att det gör så himla mycket för att bygga upp både stämningen och spänningen. Tycker också om att det är en värld som inte centrerar runt människor. Det känns uppfriskande. Jag blir så nyfiken på hela världen och vill veta mer, men tycker att författaren gjort ett bra jobb med Älskar. Riktigt härliga karaktärer som jag tyckte så mycket om att få lära känna (älskar Mika!). Och + för att boken inte var så action-heavy utan verkligen tog tiden att utforska karaktärerna och deras miljö - jag tycker att det gör så himla mycket för att bygga upp både stämningen och spänningen. Tycker också om att det är en värld som inte centrerar runt människor. Det känns uppfriskande. Jag blir så nyfiken på hela världen och vill veta mer, men tycker att författaren gjort ett bra jobb med att balansera world-buildingen (fast skulle jättegärna vilja läsa deras uppsatser i kulturhistoria!).

 14. 5 out of 5

  Caroline

  Jag hittade två korrfel på de första 40 sidorna och var minst sagt skeptisk till fortsättningen, och rädd att boken skulle bekräfta mina farhågor kring självpublicerad litteratur istället för att motbevisa dem. Men det blev bättre. Jag fattade inte allt, det var så MYCKET och ganska rörigt med alla arter och planeter och intergalaktisk historia, men relationerna mellan karaktärerna gjorde ändå att jag läste vidare.

 15. 4 out of 5

  Anna Stina

  Hade nog sträckläst den om jag haft tid. Hade velat ha pappret och penna med mig när jag läste så jag kunde anteckna de olika arterna, vilka planeter och rymdstationer som finns. Jag brukar inte gilla böcker som utspelar sig i rymden. Det blir för konstigt. Men denna var inte för konstig och jag gillade de olika arternas sätt att visa känslor.

 16. 4 out of 5

  Brita

  Jag gillade den här boken. Jag tyckte också att det var lite förvirrande först med alla olika raser och platser men det klarnade mer och mer efter hand. Det ska bli spännande att få fortsätta läsa om deras äventyr, vem kan de lita på?

 17. 4 out of 5

  Lina

  4,5

 18. 5 out of 5

  Tilda

  Science fiction är inte en genre jag brukar läsa, men jag tyckte verkligen om Czentes Omega! Det bästa var karaktärerna och deras relationer till varandra. I boken följer man flera olika karaktärer av flera olika arter. De är alla riktigt intressanta! Något jag var imponerad av var att det går att känna igen sig i karaktärerna trots att inte alla är människor. I början blev jag dock lite förvirrad av alla olika arter och platser, men det blev lättare att komma ihåg dem ju mer jag läste. Storyn Science fiction är inte en genre jag brukar läsa, men jag tyckte verkligen om Czentes Omega! Det bästa var karaktärerna och deras relationer till varandra. I boken följer man flera olika karaktärer av flera olika arter. De är alla riktigt intressanta! Något jag var imponerad av var att det går att känna igen sig i karaktärerna trots att inte alla är människor. I början blev jag dock lite förvirrad av alla olika arter och platser, men det blev lättare att komma ihåg dem ju mer jag läste. Storyn var originell och riktigt spännande! I en av Anna Jakobsson Lunds tidigare böcker, Equilibrium, minns jag att jag tyckte att det saknades en ordentlig handling (den var ändå riktigt bra – läs den!). Det kan jag inte klaga på den här gången. I Czentes Omega fanns det en tydlig handling och det hände massor av saker! Dessutom älskar jag sättet Anna Jakobsson Lund skriver på, hennes språk är fantastiskt! Jag ger boken 4 stjärnor av 5 möjliga! Rekommenderas till er som tycker om science fiction, och även till er som gillar Leigh Bardugos Six of Crows-duologi. Jag ser fram emot att läsa fler av hennes böcker! Tack till Anna Jakobsson Lund för boken!

 19. 4 out of 5

  Marika Lövström

 20. 5 out of 5

  Hampus Eriksson

 21. 4 out of 5

  Sara Swietlicki

 22. 4 out of 5

  Hanna

 23. 4 out of 5

  Elisabeth

 24. 4 out of 5

  Anna

 25. 4 out of 5

  Anna

 26. 4 out of 5

  Jessica (Loonyforbooks)

 27. 5 out of 5

  Eva Holmquist

 28. 5 out of 5

  Bella Eriksson

 29. 5 out of 5

  Henrick Palsson

 30. 4 out of 5

  Bokcamilla

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...
We use cookies to give you the best online experience. By using our website you agree to our use of cookies in accordance with our cookie policy.